Reklama
 
Blog | Petr Suchánek

Změna k lepšímu

Už to chce změnu, čím dřív tím lépe. Je potřeba jasně udělat krok vpřed.

 

Dneska je nádherný slunečný den. Byl jsem s holkama venku a tu starší jsem učil krkolomné přehazování noh přes hlavu. Každý to znáte. Cvičení na hrazdě v tělocvičně nejednomu připadalo  jako neřešitelný úkol. Nikdy jsem s tím neměl problémy a tak jsem hrdě nastoupil na hrazdu a chtěl dceři ukázat přemet vzad. Jéje nějak mi nejdou nohy nahóóru.

Sákriš s tím jsem nopočítal, asi budu muset trochu potrénovat, než ji předvedu úctyhodný výkon. Během trénování se začali kolem objevovat další rodinky s dětma. Ty jo, tady je hrazda pro děcka a já se na ní pohupuju jako šipanz, který kdysi začal přemýšlet a zapoměl se hýbat.

Reklama

Byla to chyba, všechny možné blbosti jsem si do hlavy nacpal, ale nic z toho. Teď opět objevuji nádherný a skvělý pocit z pohybu, na který jsem málem zapomněl. Někteří na mě hleděli, jako na zjevení na hrazdě, ale naštěstí tam byli i Ti, co jim to přišlo sympatické a inspirativní.

Za chvilku tam viseli i oni a taky se smáli. Je to prča, relax, pohoda na chvilku v sobě objevit dítě, které si chce hrát, zvláště pak, když se jedná o mé děti a můžu se jim přiblížit. Nechci, aby mě vnímali jen jako nudného dospělého, který stále jenom něco řeší a ony vlastně ani neví proč.

Když se pak vyřádím na hrazdě, tak zjišťuji, že vlastně vím proč. Protože chci, aby si moje děti mohly užít blbnutí na hrazdě mnohem déle, než ta naše generace a toto pak mohly předávat a ukazovat svým dětem.

Zatím to však vypadá, že někteří milí spoluobčané nechtějí vidět věci a činy, které toto ohrožují a místo toho, aby pomohli udržet zdravý rozum, tváří se, jako že je vše v pořádku, nic se neděje, všechno je OK a když se objeví někdo, kdo na to upozorní, hrdě jej nazvou konspiračním teoretikem, nebo jej zesměšňují, nebo naopak, když nemají argumenty pomlouvají za zády, smějí se i když neví čemu, nadávájí a urážejí.

Děti moje zavřete oči, jedeme z kopce dolů, ale tam v dálce, vidíte ? Tam je dolinka, tam budeme mít největší rychlost a pak nás to vymrští zpátky nahoru. Tam zastavíme občerstvíme se a pojedeme znovu.

Život je housenková dráha 🙂