Reklama
 
Blog | Petr Suchánek

Jak může zásadně ovlivnit, naše mentální i tělesné zdraví, Strach ?

Petr Suchánek

27. 1. 2011 03:01

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku Tisknout Odeslat e-mailem

Terorismus, globální oteplování, konec světa 2012, genové inženýrství, atomové zbraně, nanotechnologie, všudypřítomná chemie, ekonomické krize, přelidňování, nedostatek potravin, ekologické katastrofy, přírodní katastrofy, rychle se rozvíjející Čína, prasečí chřipky, výpovědi lékařů a spousty dalších, nejmenovaných fenoménů, které jsme mohli za poslední roky slyšet v médiích.

Věřte, že každému  z nás se v nějaké míře tyto fenomény dostaly pod kůži a hluboko, nevědomě v nás udělají dost pro to, aby jsme se psychicky i fyzicky cí tili hůře  a o to více byli ochotni předat řízení svých osudů do jiných rukou.

Reklama

Jakoby nám nestačily naše soukromé a stálé problémy, se kterými bojuje a bude bojovat, každý dospělý a zodpovědný člověk. Strach o zdraví, zaměstnání, vzdělání pro děti, strach o dobré vztahy v rodině, strach o partnera a jeho lásku, strach ze smrti atd. Jsem velmi rád, že výše zmiňované fenomény, jsou v posledním období na ústupu a již nemají takový efekt, nicméně vyhráno není.

 

Boj se Strachem

Asi to každý zná, když si začnete konečně myslet, že jste svůj strach porazili a vyjeví se nová hrozba, která STRACH znovu přiživí a octnete se tam, kde jste již byli. Nevěšte hlavu, toto je jen soubor zkoušek, které nás budou provázet celým životem a stálé nové strachové stimuly, nás budou provázet a obklopovat do chvíle, kdy pochopíme podstatu bytí, života, myšlenky a smrti .

Je jen potřeba si je uvědomit a začít s nimi zacházet rozumně a racionálně a nebát se zbytečně. Není třeba podléhat STRACHU, nebo jeho různým, velmi sugestivním, podobám. Vykašleme se na něj a začněme být svobodnými bytostmi, které samy rozhodují o tom, co je opravdu v životě tíží a co je naopak jen vykonstruovaná podoba něčeho, co je třeba řešit a zabývat se tím.

V dnešním moderním světě, kde technologie mohou zasahovat do soukromí každého z nás, je velmi těžké rozlišovat, co je pro nás opravdu bytostně podstatné a co je jen umělá, vykonstruovaná touha jiných lidí, kteří ji šíří prostřednictvím různých médií, do světa.

Představte si, že žijete jako poustevník, trosečník na opuštěném ostrově a jedinnou Vaší potřebou je uhasit žízeň a konečně se najíst.

Myslím, že všechny problémy tohoto moderního světa, Vám budou připadat, jako malicherné vrávorání nad věcmi, které jsou absolutně mimo Vaše potřeby a jen se snaží uměle podporovat  Vaše touhy po věcech, které jsou, tak či tak, mimo Váš dosah i život, nebo jen přiživují touhy sobectví a materialismu. Nemusíme ihned začít žít životy poustevníků a trosečníků na opuštěném ostrově, to ne. Stačí jen přemýšlet nad tím, co je opravdu pro nás a naše rodiny důležité a co ne.

 

Dovedete si představit, že některá média ztratí kontrolu nad tím, co si lidé myslí a co je jim každý den podsouváno ?

„Nepředstavitelná katastrofa.“ Reklama by ztratila jakýkoli význam.

Nikdo by se přece nedíval na televizi, kterou nikdo nesleduje, nikdo by tedy nekupoval věci, které se tam v nevhodný okamžik, při sledování filmu objeví. Nikdo by již neposlouchal, příběhy, které se dějí mimo naší působnost a jen v nás vyvolávají pocity frustrace. Moc dobře víme, že je ovlivnit nemůžeme. Můžeme se jen dívat a čekat, že to dobře dopadne. A mezi tím vším, nám ubíhá náš vlastní život, někde na periferii našeho zájmu, jako film, který zrovna sledujeme v televizi.

 

„Kašlu na to, vedu blbé řeči a jdu se raději podívat na něco zajímavějšího.“

„Proč tady píšu něco, co si stejně nikdo nepřečte? Je to všem absolutně jedno. Všichni zrovna řeší nějaký příběh, nějakého jedince v televizi, ale co se děje teď a tady nikoho nezajímá.“

„No jo no, asi to bude tím, že nejsme v televizi :-(“

„Všemožných lidských osudů a příběhů se děje po světě tisíce, ale nás zrovna zajímá tento jeden, protože to sledují všichni. Co když se mě někdo zítra v práci zeptá, jestli jsem to viděl a všichni budou říkat, že to viděli taky? No to by byla hrůza, kdybych byl mimo.“


–  moc vtipně to nezní 🙂

 

Přeji všem mnoho úspěchů a hlavně nebojácnou a zdravou mysl 🙂

Lidičky milí, roztomilí, kašlete na většinu, udělejte si život podle sebe. Zbavte se strachu a obav z života, někteří se tak zbavíte i Vašich zdravotních problémů.

 

http://www.biotronik-suchankova.cz/jak-muze-ovlivnit-zdravi-strach.htm

http://www.biotronik-suchankova.cz/vylecene%20nemoci.htm#Nádor a metastáze

http://www.labyrintzdravi.cz/

http://labyrintzdravi.webnode.cz/