Reklama
 
Blog | Petr Suchánek

Mám se stydět za ČR ?

V neděli 20.02.2011, v průběhu celého dne jsem viděl, jak na ČT24 dole v titulku, běžela zpráva „MZ: ČR odmítne potravinovou pomoc pro KLDR“. Mám se stydět, nebo ne?

Jsou to komunisti, nepřátelé USA, stále zbrojí a nechtějí opustit jaderný program atd. To vše nás napadne. Ale není to jen nechuť, zamyslet se, proč potřebují lidé v KLDR potravinovou pomoc ?

Když jsem se tedy nad touto zprávou, kterou mimochodem nikdo nekomentoval a ani ji nikdo v médiích neodsoudil, zamyslel, napadlo mě, že tam asi lidé umírají hlady. Nevím, v KLDR jsem nikdy nebyl, ani nejsem žádný odborník na politiku, či mezinárodní vztahy, ale čistě z lidského hlediska, mi vůbec není příjemné, že z nějakého nejasného důvodu žiji v zemi, která se k hladovějícím lidem postaví zády a tudíž, v případě mé osobní nouze, můžu počítat se stejným přístupem. Prostě mi jen někdo suše sdělí, že potravinovou pomoc pro mě a rodinu zamítli. To snad nemyslí vážně????

Chápu, když nepošleme do KLDR zbraně, technologie a další zboží, které nijak lidem tam v KLDR nepomůžou, ale potraviny ????

Reklama

Nezlobte se, když to zhodnotím ostře.

Tohle je výsměch všem lidským hodnotám a opět se jen potvrzuje, jak síla peněz může zatemnit mozky natolik, že ani nejsme schopni zareagovat, když se někde v médiích napíše, že lidé trpí hlady.

Ano, přiznávám napsali to velmi šikovně, tak aby zpráva byla co nejméně chytlavá a tudíž pominutelná – ono je totiž velký rozdíl napsat „ČR odmítne potravinovou pomoc pro KLDR“ a nebo „Lidé v KLDR trpí hlady a ČR jim odmítne pomoci“

Nevím, kdo ty zprávy píše, nebo proč je tak píše, ale evidentně se řídí pravidlem, že každá pravda je relativní a tudíž je stejně relativní, jestli člověk někde zemře hlady, či ne.

Že by záleželo na úhlu pohledu? Asi není jedno, odkud se na problém díváme, asi musíme být přímo v KLDR, aby nám to jedno nebylo. No, nevím jak dlouho bychom s tímhle přístupem například obstáli mezi sebou v rodině, nebo jinde na pracovišti atd.

Proč v dnešním moderním, technologickém světě nefunguje taková elektronická blbůstka, kterou jistě nebude problém vyrobit, jež nám umožní hlasovat on-line a podílet se přímo na úkolech pro politiky ?

Věřím, že lidé v referendech dovedou projevit více rozumu, než naší slavní politici a také věřím, že by se i začaly projednávat důležitější a potřebnější věci, než doposud.