Reklama
 
Blog | Petr Suchánek

Naše myšlení tvoří realitu, ovšem jinak, než jsem si myslel 1/3

Vědci si lámou hlavu, proč se elektron bez pozorovatele při průchodu dvěmi štěrbinami chová jako vlnění, ale po přidání pozorovatele, který zachycuje moment průchodu elektronu štěrbinou, změní chování a chová se jako hmota. Změnu vlastností elektronu mění pozorovatel.

 

To samé trochu jinak, když se určité částice přesunují do budoucnosti. Vědci byli zcela šokováni, když před zahájením pokusu s částicí, se ona částice přemístila v čase, respektive objevila se dříve, než k pokusu došlo.

Nabízí se tu otázka. Co by se asi stalo, kdyby pokus přerušili v okamžiku, kdy se ona částice přesunula v čase a objevila se dříve, než byl pokus zahájen.

Reklama

Byla to jejich myšlenka, která tento předpoklad uvedla do života. Myšlením lze částici vytvořit, tak jako někdo stvořil náš vesmír. Malinkatá částice je také jen náš vesmír v malém měřítku. Tak jako si lze představit naši planetu, jako elektron ve valenční vrstvě atomu – sluneční soustavy, kde slunce je jádro a v něm se nacházejí protony a neutrony. Všechno je propojené a spojené, jako fraktální obrazce. V nich je jasně a velmi názorně ukázáno, jak největší svět je zároveň i tím nejmenším.

Logicky pak vědci došli k závěru. Pokud lze částici stvořit myšlenkou, pak i náš vesmír byl stvořen myšlenkou, ale nevíme čí. V tomto bodě už věda není schopna se posunout dále na ateistickém podkladě a musí, tak jak tomu již bylo v minulosti, zahrnout do vědy existenci Boha. Kdysi v minulosti vědci úmyslně oddělili víru a duchovní stránku od vědy, aby pak po staletích došli do bodu, kdy jej znovu potřebují. Tehdejší oddělení se nazývá „Karteziánský řez“ a následný průběh vědy je podrobně popsán právě v knize Doc.Ing.Miloslava Krále, CSc  – Soumrak ateizmu.  

Ve zkartce – doteď platilo poslední paradigma se základem Newtona a jeho gravitace, akce – reakce v našem reálném viditelném světě, ve kterém se pohybujeme a doplňovala jej Einsteinova – relativita v malých kvantových světech.

Kdysi byla Země, podle vědy,  plochá deska = paradigma č.1 – v tomoto duchu se bádalo, zkoumalo a objevovalo, než přišla věda do úzkých a již neměla vysvětlení pro různé děje. Přišlo tedy nové paradigma, země je kulatá = paradigma č.2 – přibližně zde také došlo ke Karteziánskému řezu (oddělení vědy od víry) a znovu se bádalo, zkoumalo, až opět byla věda v úzkých. Přišel Newton z gravitací, se vzájemným ovlivňováním těles, akce a reakce a zákonem zachování energie = paradigma č.2/1, které nepopírá existenci předešlého paradigmatu kulaté země, ale pouze jej upřesňuje a doplňuje, pak přišel Einstein s relativitou a doplnil staré paradigmata o další kousek vědění = paradigma č.2/2.

Teď díky novým objevům přichází zcela nové paradigma, které mění pohled na svět, tak zásadně, že  nejspíše nepůjde o doplňování na paradigma č.2/3, ale vzniká zcela jiné paradigma č.3.

I Ti vědci, kteří doteď toto odmítali, nejsou schopni na podkladě jejich starého světa vědy, vysvětlovat nové, současné fenomény a objevy. V ČR například zastaralý klub Sysifos, který se snaží vše popírat a dělat, že se nic neděje. Například důkazy o tom, že nemoc je zcela psychosomatická, jak naše myšlení tvoří nemoc, o tom jak si fyzikové neví rady s chováním částic, neví si rady s chováním planety Země, která jakoby kopírovala naše pocity a emoce, o tom jak ovlivňuje chování planety i lidí postavení planet a hvězd, poselství Mayů ve formě kruhů v obilí, které většinou zobrazují právě fraktální obrazce, o tom jak někteří lidé umí léčit druhé pomocí své vitální energie, jejíž účinky byly prokázány již v 80.letech u biotronika Josefa Zezulky, atd.atd

V poslední době se toho vyrojilo opravdu mnoho, jsou zde i jiné objevy u materiálů, elektřiny a jiných.

Ale o těch a dalším příště ….

 

Mayská proroctví a kruhy v obilí

 

Fráktální geometrie

 

3D fraktální obrazce

 

Zde na respektu se již pokračování nedočkáte, protože mi zablokovali publikovat články s čímž jsem počítal 🙂

Druhý díl „jak myšlenky tvoří svět 2/3“ byl publikován, ale smazali jej.

 

Brzy však bude vycházet zcela nový tištěný časopis, kde budou mimo jiné i naše články. Včas Vám dáme vědět, kdy a kde časopis bude k mání a jak se bude jmenovat. Časopis bude zcela jiného charakteru, než tento.

Žádné žvásty, žádná politika, žádná komerce, jen různé pohledy, různých lidí na svět.

Je se na co těšit.

 

Zdejší diskuze, tedy především mé komentáře na kterých jsem si dával záležet ve všech článcích, jsou pro Vás návodem, jak zde, ve virtuálním světě můžete argumentovat.

Reálný svět je zcela o něčem jiném a každý moc dobře víte, že podobné urážky i argumenty si ve skutečnosti nikdo nedovolí 🙂 Potíž je totiž v tom, že tady dotyčnému od Vás nehrozí nic a tak provokuje, uráží a chce jen člověka vyvést z míry. Proto pište a posílejte je s nadhledem do všech možných koutů, nebo nereagujte vůbec a nenechte se nikdy ovlivňit 🙂

Mějte jen svou hlavu, protože nejdůležitější je to, co jste Vy sami. Pokud se bude někdo pokoušet Vám dávat rady, poslouchejte jen sebe, maximálně, něco, co je opravdu hodnotné a stojí Vám to za to.

Nikdy se nenechejte znechutit, vždy jděte za svým cílem a pokud Vám někdo bude dělat naschvály a házet klacky pod nohy, ignorujte jej a jděte jinam.

 

Hlavně nikdy nepřistupujte na cizí pravidla, obvzláště když víte, že je to jen pokus člověka sešněrovat a řídit.

 

Nový blog je na této adrese, je zveřejněno i pokračování 2/3.

Také dokumentární film „Voda“ jakým způsobem vytváříme každou vteřinu svou běžnou realitu. Také proč každá vaše myšlenka, pocit, či motivace ihned ovlivní vše živé i zdánlivě neživé, bez ohledu na vzdálenost.


 http://myslenkyasny.blogspot.com