Reklama
 
Blog | Petr Suchánek

Otevřít se světu a poslouchat vnitřní hlas.

Abych ovce neurazil (viz.minulý článek). Asi dobře víte, že lidé chtějí pracovat jen tehdy, když je práce baví a že vždy přišlo něco dobrého a užitečného, právě od lidí, které práce bavila.

Pokud kohokoli jeho práce baví, má z ní radost a další lidi mohou mít z jeho práce radost a užitek, pak jejich práci bezmezně věřím a nepotřebuji znát detaily, či jejich práci nějak detailně porozumět či kritizovat, nebo posuzovat. Radost z práce je pro mne více, než prachy za práci, či její veřejné odsouhlasení. Nikdy z podstaty lidstva nemůžeme souhlasit všichni se vším. Jsme individuality, jsme rozdílní a tudíž se každému líbí něco jiného. Proč ovšem odsuzovat něco, co nám sice nemusí přinést něco užitečného přímo a hned, ale přes další lidi, třeba někdy ano?

Ale samozřejmě se na to může každý dívat po svém.

Teď jsem zrovna četl článek, že ovce jsou jako lidé, v davu jsou tupé, ale jako individuality inteligentní.

Reklama

http://hobby.idnes.cz/ovce-jsou-jako-lide-v-davu-tupe-jako-individuality-prekvapive-inteligentni-zjistili-vedci-g8k-/hobby-mazlicci.asp?c=A110215_111947_hobby-mazlicci_bma

Všechno co zavání stádovitěním, nikdy nepřinese nic užitečného, nebo dobrého. Jen jako individualita jsme schopni přinést něco, co se třeba bude někomu hodit, ne všem pochopitelně, prostě jen někomu. Tomu někomu pak pomůže vytvořit něco, na čem pracuje, ale stále mu chybělo cosi, co vytvořil právě člověk předešlý. Jako celek budeme tvořit podvědomě společný geniální, zdravý svět, který nebude založený na umělých cílech, ale na principu pomoci, radosti z práce, lásky, porozumění a odpovědnosti.

http://dokumentarni.tv/veda-a-technika/revolucni-operacni-system-revolution-os

– jako příklad podobného úsilí přikládám odkaz na dokumentární film o partě lidí, která v 80 letech začala budovat cosi, co nám dnes umožňuje svobodně podílet se na vylepšování a volně kopírovat a šířit softwarový kód, tvořit www stránky na internetu, používat funkce a aplikace google, používat Facebook a další programy, jako Linux , Mozzila, Open Office a mnoho dalších. Jejich myšlenka i tvořivost se dneska po celém světě šíří, ale někdy mám trochu pocit, že ji vidět nechceme.

Společný cíl lze tvořit automaticky, bez jakéhokoli směřování člověkem. Když se podíváte na děti, které si společně hrají, uvidíte, jak toto dokáží sami bez naší pomoci. Až našim vstupem do jejich her a přemýšlení, většinou přestávají tvořit a začnou se o věci hádat a tahat. Pouze radost z tvorby a práce, která nás baví, můžeme společně vytvořit cosi, co má dobrý a skutečný základ.

Nevím, a ani nechci vědět kam nás to povede, ale věřím, že tohle je ta správná cesta. Určitě však nebudeme směřovat k cílům nemocných lidí, posedlých chtěním a kumulováním majetku. Hovořím o NWO (Novém světovém pořádku), který má za cíl z lidí udělat otroky. Zničit lidem možnost být samostatní a individuální a uvěznit je v nutných potřebách pro přežití v podobě peněz a za neústálého šíření a zvětšování jejich strachu.