Reklama
 
Blog | Petr Suchánek

Poznání sebe sama

Vše, co vidím, slyším, prostě vnímám, je jen projekce mého Já. Tak to funguje u každého z nás.

Jistě jste již zaregistrovali okamžiky, kdy jste měli na mysli nějakou otázku a někdo druhý Vám ji ve stejný okamžik položil. Jistě jste si všimli, že po napsání článku se v diskuzi objeví zrovna ty příspěvky,  na které se vám vůbec nechce odpovídat, nebo na ně nechcete znát odpověď, nebo vás jen tyto otázky štvou.

Vypadá to podivně, ale je to pro nás samotné velmi přínosné a musím poděkovat, že to tak funguje. Díky tomuto jevu jsem schopen lépe se identifikovat a pochopit skryté problémy v mé duši. Lépe umím pochopit naši podstatu a jasněji vnímám rozdíly mezi účinky strachu a lásky.

Strach umí hezky komplikovat život a naopak láska jej umí učinit tak snadným a lehkým.  Setrvávaní ve strachu mi připadá, jako nekonečné trestání se za problémy a věci, které si dokola tvořím ve své hlavě a přitom z toho obviňuji druhé. Když strach překonám, uleví se mi a začas mohu pokračovat bojovat s jiným, který ještě zůstal. Pak až časem překonám Ty nejbolestivější, uleví se mi natolik, že budu schopen konečně mít rád kohokoli, bez nějakých předsudků a strachu.

Reklama

Pak zjistím, že jsem se naučil mít rád sebe a díky tomu mně mohou lidé vnímat jako dobrého člověka, se kterým si rádi popovídají a budou cítit stejně opojné uvolnění, jako já sám. Nebo si jen tak sedneme vedle sebe, nemusíme prohodit ani větu a budeme se cítit stejně dobře. Nemusíme se testovat otázkami, nemusíme být nedůvěřiví. Poznám-li se natolik, že budu schopen přemýšlet jen v duchu lásky, bez jakýchkoli pochyb či strachu, budou mě i obklopovat jen takto ladění lidé a životní situace.

 Je to jednoduché, ale na první pohled složité. Je to uvolňující, ale na první pohled pěkná fuška a stres. Je to skutečný, zdravý, vyrovnaný život, ale na první pohled hezká a nereálná kravina. Je to vědecky podložené, ale na první pohled jen zbožné přání. Je to ve vší pokoře, ale na první pohled troufalé a drzé. Je to v souladu a v rovnováze, ale na první pohled pobuřující a revoluční. Je to osvobozující, ale na první pohled to vyžaduje disciplínu a změnu myšlení. Je to spravedlivé, ale na první pohled nefér. 

Tento článek je pro mně, i když na první pohled je pro vás.

 

http://www.biotronik-suchankova.cz/poznani-sebe-sama.htm

http://www.labyrintzdravi.cz/

http://labyrintzdravi.webnode.cz/